Innovativ bruk av data for 800 hoteller, barer og restauranter i Norge og Sverige

Slik skal Nores råde medlemmene sine å gjøre smartere innkjøp

– Det å spare 5% på mat eller drikkevarer utgjør en stor forskjell for våre medlemmer – og effekten ses direkte på bunnlinjen, sier Pål Semb-Johansson, adm. direktør i Nores, en av Norges ledende innkjøpsorganisasjoner for hotell og restaurant bransjen. I noen tilfeller må omsetningen øke med 50 % for å oppnå samme resultat. Hva er lettest å få til?»

Bilde: En siste gjennomgang av det nye innkjøpsanalyse systemet på Nores’ hovedkontor på Skøyen.

Fredag ettermiddag lanserte Nores deres nye innkjøpsanalyse verktøy, Business Analyze. I løpet av høsten vil systemet bli introdusert til mer enn 800 medlemmer, som inkluderer barer, restauranter og hoteller i hele Norge og Sverige.

– Det er så mye verdi i data. Business Analyze er et nytt og spennende verktøy som åpner opp mange muligheter for våre medlemmer, leverandører og produsenter i denne industrien. Det er vinn-vinn for alle parter, sier Semb-Johansson.

– Med selv små endringer i innkjøpsadferd kan våre medlemmer spare 2- 5 % på deres kostnader på mat, drikke og non-food varer. Her ligger det potensielt store forbedringer i det finansielle resultatet.

– Det nye systemet er et fantastisk verktøy som visualiserer innkjøpsdata på en ny og spennende måte. Medlemmer kan se helt presis hva de kjøper og hva de kan tjene på innkjøpet. Hva betyr det i kroner og øre for dem, sier Semb-Johansson

Medlemmene logger inn på egen side som viser bare deres informasjon. I portalen får de tilgang til egne analyser og rapporter i dashbord. Her får de fakta og detaljerte rapporter om:

  • Hva har jeg bestilt, når og fra hvem?
  • Hva har jeg opptjent i bonus?
  • Hvordan kan innkjøpene gjøres smartere?

Ledere og eiere av kjeder og franchisekonsepter får rapporter som viser hele kjeden og de kan se på den enkelte bedrift.

– Kjøkkensjefer, kokker og innkjøpssjefer er under et ekstremt press, så det er viktig at de får presis og riktig informasjon uten å bruke mye tid på informasjonsinnhentingen. Ved å gi våre medlemmer fakta på denne måten, vil de bli i stand til å fatte raskere og bedre innkjøpsbeslutninger, konkluderer Semb-Johansson.

Mer informasjon:
www. nores.no
www. businessanalyze.com

    Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

    Når du registrerer deg aksepterer du at dine data blir håndtert i henhold til vår privacy policy.