Høydepunkter fra BA Dagen 2017 – enklere å lede!

BA Dagen er over for denne gang, og det er ingen tvil om at analyse er et brennhett og essensielt tema. Ja vi kan faktisk konkludere med at det er «Enklere å lede» med Business Analyze!

Fra åpningspresentasjonen til oppsummeringen erfarte vi at salgsanalyse er mye mer enn analyse av resultater og trender. Vi lærte at salgsanalyse også handler om endring, kontroll, hastighet, lederskap og kultur.

 

badagen intro

Tusen takk til de mer enn 70 kundene og partnere som gjorde dagen så spennende. En ekstra takk til Thon Hotels, Maxbo, Visma Software og NORES for at de delte hvordan deres ledere, team og medarbeidere bruker visuell analyse til å møte dagen og fremtiden.

Det var mange gode lærings og inspirasjons-punkter underveis, så la oss ta et kort tilbakeblikk:

 

Åpning av Per Griwell, Thon Hotels: Kontinuerlig forbedring

Dagen foregikk på flotte Thon Hotel Opera sentralt i Oslo. Per Griwell, viseadm. Direktør i Thon Hotels og mangeårig Business Analyze-kunde åpnet arrangementet med en inspirerende presentasjon av Thon Hotels reise for å oppnå selskapets mål om besøksglede, arbeidsglede og økt lønnsomhet.

Han fortalte hvordan flere systemer (hotellsystemet, CRM, kundeundersøkelser og telefoni) med Business Analyze på toppen arbeider sammen for å supportere den digitale kundereisen. Ved å benytte data for å få innsikt og kunnskap, driver Thon Hotels med kontinuerlig utvikling og læring som så gir mestring og forbedring. Business Analyze bygger kultur.

 

quotemarkVi har erfart at kunden besitter mye større kunnskap om oss som leverandør enn tidligere. Derfor krever kunden mye mer rådgivende tilnærming fra oss nå enn før. CRM, analyse og managements-systemenes funksjon blir enda viktigere i fremtiden, slik at vi til enhver tid kan tilegne oss optimal kunnskap om kunden og kundeopplevelsen.»  -Per Griwell, Viseadm. dir, Thon Hotels

 

Kundecaser fra Maxbo og NORES

Hva kan analyse virkelig gjøre? Hvorfor trenger vi det? Hvordan brukes det? To ledende selskaper innfor hver sine områder inntok scenen og fortalte sine historier.

Nores, en av Norges ledende innkjøpsorganisasjoner i HoReCa-markedet med over 2,5mrd i volum, benytter Business Analyze for å synliggjøre besparelser og skape adferds-endring i forhold til innkjøpsmønster. Dette har positiv effekt direkte på bunnlinjen hos over 900 medlemsbedrifter.

Nores benytter også Business Analyze på en innovativ og fremtidsrettet måte, ved at de slipper medlemsbedriftene direkte inn i NORES sin egen BA løsning, og BA sørger for at alle kun ser sine egne tall, og ikke «konkurrentenes».

Maxbo bruker løsningen til å få bedre kontroll og oversikt, og bruker analyse for å måle nøkkeltall på ulike nivåer i organisasjonen. Dette gir fakta og innsikt rundt viktige KPI-er fra den enkelte medarbeider og hele veien opp til toppen. I tillegg benytter de Business Analyze til:

 • å holde styr på tilbudsprosesser og prosjekter
 • få frem forbedrings-områder, følge opp læringsprosesser og måle fremdrift
 • stimulere resultatforbedringer gjennom at alle får eierskap til egne tall

 

quotemarkVi ønsker å gjøre ting i forkant, og ikke løpe etter. Fart er viktig. Med bruk av analyseverktøy vet vi at det er de riktige aktivitetene som planlegges og gjennomføres, og hva dette betyr i kroner og øre! – Dagfinn Slette, Development Manager, Maxbo

 

Hva som er sikkert er markedet begge disse virksomhetene operer i blir stadig mer krevende. Kundene er mer oppdatert, har stadig høyere forventninger, og dette stiller høyere krav til alle stadier av hver leveranse.

 

Forretningsanalyse brukt i kundeservice

Julie Grønlund presententerte hvordan Visma benytter Business Analyze som verktøy for å sikre riktig fokus og resultatoppnåelse i hennes avdeling, Customer Care.

 

quotemarkCustomer Care Center, håndterer over 30 000 saker hvert år, og deres passion er å yte best mulig service for våre kunder, og være gode rådgivere når kunden kontakter oss. For å ha full kontroll på alle disse sakene som kommer inn i vår SuperOffice Online er vi helt avhengig av Business Analyze. Vi ønsker ikke at saker skal ligge ubehandlet! Videre er vi opptatt av rask responstid. – Julie Grønlund, Director of Customer Care and Activation, Visma

 

Alt er mye enklere i skyen!

I fjor introduserte vi Business Analyze Cloud. Allerede før BA dagen har mer enn 30 selskaper valgt å benytte den nye plattformen. Bedrifter velger skyløsningen da den er tilgjengelig fra hvor som helst, når som helst, og det er lett å knytte seg til flere datakilder.

Løsningen forbedres kontinuerlig, og i skyen kjører du alltid på siste versjon da oppdateringer skjer automatisk. Det er også lettere å få bistand fra Business Analyze og våre partnere direkte inne i bedriftens egen løsning.

FoU sjef I Business Analyze, Frode Svensson, fortalte også om BA’s Data Connector – som er et smart stykke ingeniørkunst som hjelper eksisterende kunders overgang til skyanalyser uten å bli tvunget til å flytte hverken data eller andre systemer.

Se flere grunner til at selskaper velger å gå over til analyser i skyen

 

Spennende nyheter

Gamification – Ha det, om mulig, enda gøyere på jobb!

Mens våre kunder presenterte hvordan deres bedrifter utvikler seg, presenterte vi nyheter som kan hjelpe de i den videre utviklingen. Vi satte både fokus på skjulte skatter som allerede befinner seg i løsningen, samtidig som vi presenterte nyheter som:

 • Selvbetjente analyser – sorter, filtrer, velg data bare med å trykke på en knapp. BA’s dashbord omdanner store mengder med tall og data til spennende kunnskap.
 • Klar for abonnements-økonomien? – Business Analyze kan brukes til å måle og følge opp på viktige målepunkter for virksomheter som har en abonnements-modell, både SaaS og andre former.
 • Mobile analytics? Betaversjonen av vår nye mobile analyseplattform ble presentert, og vi inviterer eksisterende kunder til å delta i beta-programmet.
 • Gamification – Du kan allerede benytte den innebygde slideshow-visningen i BA. Nå kan du I tillegg ha det enda mer gøy på arbeid med å lage salgsgames og konkurranser. Visma presenterte hvordan de lager begeistring og entusiasme med sin “Le Tour de Visma”. Selgerne konkurrerer mot hverandre for å komme også først i mål.

Tusen takk til alle som kom i år, og til dere som ikke hadde anledning håper vi at dere også kan komme neste gang! Følg oss på Facebook.

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

  Når du registrerer deg aksepterer du at dine data blir håndtert i henhold til vår privacy policy.