FinansPartner skifter ut det gamle rapporteringssystemet med et skybasert analyseverktøy

“Vi skiftet til Business Analyze sin skyløsning fra et annet analyse- og rapporteringsverktøy. Vi er imponert over hvor raskt det er og hvor enkelt det er å bruke,” sier Arild Frøseth, CEO i FinansPartner

FinansPartner hjelper kundene med å styre økonomien deres, og sikre dem gode lån og forsikringer.

Selskapet begynte å bruke SuperOffice CRM i 1996 for å sikre god kundeservice og organisere informasjon. Samtidig investerte de også i et rapporteringsverktøy for å kunne trekke data ut av SuperOffice og presentere de i dashbord og analyser.

Nå har FinansPartner gitt opp det gamle rapporteringsverktøyet og gått over til Business Analyze.

– Vårt første rapporteringsverktøy ble utdatert. Det ble ikke oppdatert sammen med SuperOffice. Hver gang vi oppdaterte SuperOffice fikk vi tekniske problemer. Vi måtte tilpasse rapporter. Det kostet mye å holde løsningen i live. Det var en reell risiko for at vi kunne bli stående uten rapporteringsløsning.

– Vårt eneste alternativ var å finne en ny rapporterings- og analyse løsning. Vi måtte ha en løsning som fungerte mot SuperOffice som standard. En løsning som enkelt kan gi oss det vi trenger.

– Vi valgte Business Analyze. Den oppfyller alle våre kriterier. Nå er jeg alltid oppdatert på salg og trenger ikke tenke på tekniske detaljer.

Droppe egne servere og flytte opp i skyen

FinansPartner planlegger å droppe egne servere og flytte opp i skyen med SuperOffice CRM. På et eller annet tidspunkt vil alle IT løsninger ligge i skyen.

– Vi koblet vår eksisterende versjon av SuperOffice on-premise til Business Analyze skyløsning. Når vi går over til SuperOffice on-line, trenger vi ikke gjøre noe med oppsettet, sier Frøseth.

Grundig forståelse av kunder og salg

Salgstall og statistikk vises i dashbord.

FinansPartner’s rapporter inkluderer blant annet:

  • faktisk salg mot budsjett per produktområde
  • salg og budsjettert salg per konsulent/rådgiver
  • analyse av salg per måned, kvartal, år osv.
  • salg og kommisjon brutt ned på kanal
  • aktivitetsrapporter for de tre viktigste aktivitetene

– Alle våre agenter trenger en enkel måte å se deres kunders kjøp, volumet de kjøper fra forskjellige kilder (f.eks. hvilken bank eller forsikringsselskap) og spesifikke detaljer om hvert kjøp.

– Jeg følger også veldig tett med på vår inntjening – per måned, produktkategori og kanal.

– Jeg bruker Business Analyze daglig til å sjekke status og se hva som skjer i selskapet.  Det å måle fremgang og måloppnåelse er litt avhengighetsskapende,” konkluderer Frøseth.

 

Mer informasjon om Finans Partner – http://www.finanspartner.no

Vår rolle: Business analytics

Rådgiver og system konsulent: Per Olav Langås, Amesto Solutions

    Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

    Når du registrerer deg aksepterer du at dine data blir håndtert i henhold til vår privacy policy.