Tinde økte omsetning med 50%. Stor økning i bruk av dataanalyse

Den norske hytteprodusenten, Tinde, er velkjent for sitt design og utvikling av hytter.  Modellene deres er tilgjengelige i forskjellige stiler i de største fjellhytte områdene.

I løpet av de 3 siste årene har selskapet hatt en betydelig vekst, med en dobling av inntektene.  Hittil i år har de bygget 30% flere hytter sett i forhold til samme periode i fjor. Selskapet har 100 ansatte og har nylig åpnet kontor i Stryn i tillegg til hovedkontoret i Ringebu.

Kan ikke styre prosjekter effektivt med regneark

For fire års siden begynte Tinde å bruke SuperOffice CRM til å håndtere kundeinformasjon. På samme måte som i mange andre prosjektorganisasjoner, hadde medlemmene i prosjektene masse informasjon som oppgaver, aktiviteter, priser, stil, model, størrelse, sted, design, eiere, tillatelser, milepæler og tidsfrister lagret i egne regneark. Når antallet prosjekter doblet seg i løpet av kort tid, skalerte ikke denne måten å jobbe på. Det var:

 • for mye tid brukt på å lete frem informasjon – ledere trenger raskt svar på spesifikke spørsmål
 • for høy risiko – tidsfrister og leveranser var ikke klare nok for ledere
 • manglende oversikt – designere trengte bedre oversikt over kommende oppgaver

Over: Tinde CEO Audun Skattebo sjekker dagens salgs og prosjektrapporter i dashbord.

Skiftet til kombinasjonen av CRM og analyseverktøy

Tinde la all prosjekt informasjon inn i SuperOffice CRM. De la inn egendefinerte felter i SuperOffice for å få med all viktig informasjon, så satte de opp nyttige salgs og prosjektguider for å organisere salgs- og prosjekt arbeidet. Etter det satte de opp digitale dashbord som presenterer relevant informasjon for den enkelte bruker. All informasjon som er lagt inn i SuperOffice kan organiseres, struktureres og rapporteres på med Business Analyze.

 Selskapet har vært gjennom en utrolig vekst. Vi kunne rett og slett ikke håndtert denne veksten med de gamle regnearkene. CRM løsningen og analyseverktøyet har gitt oss mye bedre arbeidsflyt og oversikt over arbeidsoppgavene.  Audun Skattebo, CEO i Tinde

Forskjellige dashbord lar brukere se akkurat det de trenger ved bare et øyekast. Prosjekt dashbord for eksempel viser aktiviteter, oppgaver og tidsfrister for hver person.  En byggeleder ser når matrialene har blitt levert på byggeplassen for alle sine prosjekter, hvor er det en forsinkelse og bare med et klikk kan de få frem detaljene.

Mer enn 45 mennesker bruker dashbord daglig

Noen eksempler:

CEO Dashbord

 • Liste av 10 på topp salg denne periode
 • En graf som viser alle prosjekter pr fase
 • Salg siste tre måneder
 • Aktiviteter i organisasjonen
 • Salg vs budsjett
 • Mer spesifikke detaljer rundt salg og prosjekt

Designer

 • ‘To-do-list’ på forestående oppgaver for teamet
 • ‘To-do-list’ av en persons egne oppgaver
 • Liste over individuelle oppgaver som er forsinket
 • Liste over alle oppgaver som er forsinket

Jevnere arbeidsflyt. Større effektivitet.

Selskapet estimerer at de har en effektivitetsgevinst på 20 – 30%  og opp mot 50 % på rapportering ukentlig og månedlig. Neste fase blir  å kople informasjon fra ERP systemet inn i dashbordene. Salgsrapportene vil da inneholde faktura og betalingsdetaljer.

Les mer om Tinde: www.tindehytter.no

Vår rolle: Business analytics og dashbord

Konsulent og implementering: CRM Inisght

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

  Når du registrerer deg aksepterer du at dine data blir håndtert i henhold til vår privacy policy.