6 enkle måter salgssjefer kan bruke CRM data

CRM-systemet inneholder et vell av data som kan brukes til å øke salget. Visste du at med noen enkle trinn kan du ta eksisterende data og bruke dem til å flytte salget mot ordre?

Vi har satt sammen en liste over 6 tips basert på mer enn 10 års er erfaring med svært vellykkede salgsteam på tvers av de nordiske landene. Ta en titt og vurdere hvilke som kan hjelpe deg til å nå kortsiktige salgsmål eller bygge langsiktig kundeverdi.

1. Hold team fokusert med mer synlige mål og KPIer

KPIer er definert i strategi workshops eller ledermøter. Folk blir så opptatt etter Workshops at KPIer ofte er glemt til neste møte. Uker eller måneder kan gå før salgsteam er oppdatert og fremdriften er dermed tapt.

Dette er en god tid å fokusere på KPI’er, og presentere oppdatert status på dashbord. Alle liker å se resultatet av det de gjørr og visuelle formater er bedre enn tekst eller e-post til å formidle resultatet. Et bilde sier mer enn 1000 ord!

Tallene blir automatisk oppdatert etterhvert som de legges inn i Superoffice, og dette sparer verdifull tid ved rapportering. Når alle er fokusert på å nå et mål, vil de være mer oppmerksom på oppdateringer og forvente at tallene skal være nøyaktige. Feil blir raskere plukket opp og du vil finne at den generelle datakvaliteten blir bedre.

2. Filtrer og grupper data for bedre innsikt

De mest vellykkede salgsteam bruker salgs analytics. Ved å analysere og sammenligne data på tvers av tid, kundesegmenter eller produkter gir analytics verdifull innsikt om hva som fungerer, hva som ikke gjør det, og hvordan kan du tilpasse organisasjonen.

I stedenfor å samle inn data i flere omganger, sammenligne data og verifisere data, får alle muligheten til å sortere, filtrere og gruppere data på en enkel og rask måte. Moderne CRM analytics er designet for å passe en rekke forskjellige brukere, slik at du kan ha det så enkelt eller avansert som du vil.

Vi har nylig snakket med en salgsdirektør som ønsker å spore nøyaktig hvor mange kundemøter er booket per uke og antall forslag sendt. Et annet salgsleder vil ha løpende oversikt over budsjett kontra faktiske salg, og sørge får at distriktssjefene får samme tilgang.

3. Feire nye avtaler for å generere entusiasme

Har du feiret nye avtaler og gitt oppmerksomhet til både store og små vinner? Det å feire en seier er en del av det å bygge god lagånd, spesielt hvis tidene er tøffe. Tenk over hvordan folk reagerer på lyden av et salgsbjelle eller energien som oppstår fra en stor ordre.

Når en selger setter statusen på en case til  “solgt” , skal alle skal få en oppdatering. Da antall mobile arbeidere vokser, vil dette være med på å holde motivasjonen oppe når du er på reise eller jobber hjemmefra.

I ovenstående eksempel ser hver selger:

  • Topp 10 seire av inntekter
  • Siste salg: selger, kundenavn og mengde
  • Oppdatert ticker som viser de siste salgene

4. Kjør en lagkonkurranse

Har du noen gang tenkt på å kjøre en salgskonkurranbse, men blitt stoppet av alt ekstraarbeidet? Da har SuperOffice svarene! Gjenbruk av eksisterende data sparer punching av tallene inn i et annet system eller å registrere  resultater manuelt. Så lenge informasjonen er logget i Superoffice, kan konkurranseresultatene trekkes sammen og vises.

Hva med å konkurrere om antall telefonsamtaler gjort av innesalg? Antallet nye kundemøter booket av en avdeling i forhold til en annen? Konvertering av  markedsføringleads til  potensielle kunder og deretter til kvalifiserte salgs leads innenfor kvartalet? Mulighetene er nesten uendelige.

5. Gi fastlåste eller glemte salg den oppmerksomheten de fortjener

Utsatt salg er et av de elementene som utgjør en utfordring for salgssjefer. Ditt salgsteam kan kanskje se når en avtale er stoppet eller tidligere stengt, men du har ikke samme innsikt. Hvorfor er salget stoppet opp? Er det sannsynlig å forblir utsatt og skal den flyttes til ‘Lost’? Jo mer utsatte salg i en periode, jo vanskeligere er det å gjøre en kvalifisert anslag over hva som skal lukkes.

I dette tilfellet er det nyttig å ha oversikt over alle utsatte muligheter per person. Å få denne informasjonen servert fra Superoffice, gjør det lettere å følge opp. Ikke overraskende, bare det å vite at ledere kan se glemte avtaler, kan få selgere til å jobbe hardere med en mulighet. Det samme gjelder for avtaler som er forbi nær dato.

6. Frigjør tid til kunder eller coaching med rapport automatisering

Alle bruker rapporter til å navigere: de styrer salget i riktig retning og kontrollere at inntektene er i rute. Men det er helt klart en sammenheng mellom mengden av tid brukt til å oppdatere rapporter og  verktøyene du velger å bruke. Bruk av Excel i disse dager i stedet for salg analyseverktøy er som å bruke et kart når du kan navigere ved hjelp av GPS.

Tenk deg i stedet at alle rapporter er oppdatert og tilgjengelig før hvert møte har startet. Plutselig endres fokus til å gjennomgå tallene for å diskutere hvilke tiltak er nødvendige. Møter er mer effektive og salg går fremover.

Disse tipsene kan bety forskjellen på et godt eller dårlig kvartal. Bakgrunndsdataene skal allerede være i databasen din. Hvis de ikke er korrekte, vil disse tipsene oppfordre til raskere og mer korrekte input.

    Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

    Når du registrerer deg aksepterer du at dine data blir håndtert i henhold til vår privacy policy.